editorial design

mama

3 år av formgivning för tidningen mama har resulterat i många plocksidor, reportage, krönikor och mycket mer. Att vara en del av redaktionen på mama är bland det roligaste jag gjort i mitt yrkesliv. Arbetet innebar såväl bildsättning, retusch och friläggningar som rubriksättning, bildtexter, utdrag av citat, digital anpassning  och ofta även upplägg av artikeln i stort. Under 2018 förändrades processen och vi började arbeta “digital first”, vilket innebar ett större digitalt fokus.

Mamas grafiska signum är ett yvigt, lite busigt men också stilrent tänk med hög modegrad. Smart och snygg bildsättning  i kombination med vassa bildtexter och handritade detaljer. Utmaningen ligger i att hitta en tillräckligt bra bild som passar in med resten av innehållet, både visuellt men som också såklart illustrerar texten. Layout och bildsättning går hand i hand, men har du bra grundmaterial går formgivningen snabbare – och blir bättre.

×
×

Kundvagn